Referat: Kristianopels GoIF - Kalmar City BK

Kristianopels GoIF - Kalmar City BK 2-0 (1-0)

Oskar Akinder, Nikita Chistyakov, Nicolaus "Nico" Vekurinmäki & Yunus Hilowle

Matchens lirare:
Kevin Makin

Kommentar ifrån assisterande tränaren Peter Engman:
" - Kalmar City börjar matchen klart bäst! Man slår fina krossar, man utmanar fint en mot en och kommer runt bra på kanterna, speciellt på vänterkanten! Man rullar inledningsvis bollen fint också, tvingar Kristianopel-spelarna att jaga boll mycket.. I den 8:e minuten har också Kalmar City en boll i mål, men målet vinkas av för en oerhört tveksam offside.. Samer sköt i stolpen och Henke slår in returen, tydligen i offside-position då.. Efter 15-20 minuter börjar Kristianopel äta sig in i matchen, efter att Kalmar City totalt ägt matchen innan dess.. Kristianopel har ett skott i burgavlen och deras skickliga nummer 7 får även ha mer boll än tidigare i matchen.. Deras nummer 7 får sedan efter 30 minuter bollen centralt i banan, driver förbi 3-4 Kalmar City-spelare innan han placerar in ledningsmålet för Kristianopel, 0-1.. Frustrationen över att inte tagit ledningen innan Kristianopel gjorde det sprids och istället för att gemensamt göra någonting tillsammans åt saken, blir det väldigt mycket enmansshow och väldigt mycket letande efter en avgörande pass.. Nikita har ett skott på mål i slutet av halvleken och Kalmar City skapar lite tryck emot Kristianopels-målet precis i slutet av halvleken, men utan att resultera i något mål.. 1-0 till Kristianopel i halvtid.. Andra halvlek startar och 3 byten gjordes redan i paus, för att ändra lite offensivt, men också för att sända ett budskap att prestationen inte var okej i första halvlek.. Det är nära att ge utdelning bara efter ett par minuter i andra halvlek när Nikita bryter sig in i straffområdet, kommer till skott, målvakten räddar och returen skjuts över av Armend, kanonchans och riktigt nära! Därefter går matchen lite i stå, Kristianopel backar hem och gör det trångt och Kalmar City hittar inte verkygen för att luckra upp sina motståndare.. Det blir stundtals tryck emot Kristianopel-målen, men sett över andra halvlek skapar inte Kalmar City speciellt mycket heta målchanser faktiskt.. Kristianopel gör sedan 2-0 på en kontring med 5 minuter kvar av matchen.. En riktigt svag prestation totalt sett som lag, men även individuellt är det svagt idag, för många kommer under sina normala prestationer och då är det svårt att vinna en fotbollsmatch! Riktigt tung förlust! Nu gäller det att samla ihop truppen och tillsammans knyta näven, för att framöver jobba mot samma mål! "